Ravintola Kokokana, Suomi

Projekti pähkinänkuoressa
Asiakas
SOK / KPO
Sijainti
Vaasa, Suomi
Vuosi
2015
Valokuvat: Kuvio
Pinto loi grillattuun ruokaan ja rentoon tunnelmaan keskittyvän Kokokana-ravintolakonseptin SOK:lle ja vastasi myös konseptin ensimmäisestä jalkautuksesta KPO:lle Original Sokos Hotel Vaakuna Vaasaan.

Konsepti ammentaa inspiraationsa kanan historiasta. Tiesitkin varmaan, että kana on lähtöisin Aasian viidakoista ja kanalle luontainen ympäristö on rehevä luonto, jossa on paljon piilopaikkoja. Halusimme luoda paikan, jossa on viitteitä viidakosta ja jossa on erilaisia tiloja oman rauhan löytämiseksi. Toimme viidakon urbaaniin ympäristöön, tehden siitä puutarhamaisen tulkinnan rentoine ruokailuryhmineen. Kun tähän tilaan kutsutaan ystäviä ja kylänmiehiä, grillissä paistetaan herkullista ruokaa ja pöytiin sytytetään kynttilät, on ilmassa rennon grillijuhlan tuntua!
Vaasan Vaakunan ravintolamaailma koostuu Kokokanan lisäksi kahdesta muustakin ravintolasta, joilla kaikilla on sama keittiö Kokokanan tilassa. Hotellin aamiainen katetaan Kokokanan tiskeille ja kaikki salit ovat ruokailualuetta ravintoloiden avoimien rajapintojen ansiosta. Kokokanan ravintolasalin kalustamiseen käytettiin vanhoja pöytiä – tarpeeksi suuria, jotta porukat ja seurueet mahtuvat saman pöydän ääreen! Tyylillä haettiin pohjalaista talonpoikaisuutta ja maalaismaisuutta, kalusteet hankittiin vanhoina ja räsymatot teetettiin Pohjanmaalla. Osa matoista maalattiin rennosti suoraan lattiapintaan – Pinton graafikoiden luoman ilmeen mukaisilla sabluunoilla Pinton tilasuunnittelijoiden toimesta.
Kärrymäiset viinikaapit toimivat tilanjakajina ja erilaiset kasvit kukkivat niin hyllyillä, amppeleissa kuin pieninä vihreinä elementteinä annoksissa. Tilan pinnoissa näkyy erilaisia kerroksia ja kulumia. Osa laudoituksesta on purettu tilassa aiemmin toimineesta Amarillosta ja otettu uusiokäyttöön tiskien otsalaudoissa. Meno ja meininki Kokokanassa on rentoa ja rosoisen rehtiä, pikkuisen kotikutoista ja aina iloista ja aitoa!
info@pintodesign.fi

+358 50 439 8829
Ethän epäröi ottaa yhteyttä.
Hämeentie 11, 6krs
00530 Helsinki
Nahkatehtaankatu 2
90130 Oulu
2020 © Pinto Design
Hämeentie 11, 6krs
00530 Helsinki
Nahkatehtaankatu 2
90130 Oulu