Muikkuterassi, Savonlinna
Projekti pähkinänkuoressa
Asiakas
Osuuskauppa Suur-Savo
Sijainti
Savonlinna, Suomi
Vuosi
2019
Tila
266 m2
Valokuvat: Jami Ivanoff ja Petri Saarelainen

Muikkuterassi

Savonlinnan Seurahuoneen Muikkuterassi on Suomen kaunein kattoterassi. Pinto suunnitteli kokoanisvaltaisen uudistuksen keväällä 2019. Ravintolan raikkaassa ilmapiirissä on kalamarkkinoiden ja kesämökkien laitureiden tunnelma. Terassin uudistettu ulkoasu ja palvelut moninkertaistivat ensimmäisen kesän myyntiluvut ja toivat ravintolaan uusia innostuneita asiakkaita.
Savonlinnan Seurahuoneen Muikkuterassi Itä-Suomen kauneimmilla kattoterassinäkymillä koki tänä keväänä perusteellisen muodonmuutoksen. Raikkaassa ravintolailmeessä voi aistia tunnelmia kauppahallien kalatoreilta sekä kesämökkien laitureilta. Terassin muuttunut ilme ja palvelut moninkertaistivat edellisen kesän myyntiluvut ja toivat ravintolaan uusia, ihastuneita asiakkaita.

Original Sokos Hotel Seurahuone Savonlinnan 6. kerroksessa sijaitsevan kattoterassin ilme ja värimaailma ammentavat inspiraationsa Saimaalle avautuvista upeista näkymistä. Paikallisuus ja tarinankerronta olivat Muikkuterassin suunnittelun kulmakiviä.

Tarinallisuuden pohjalta lähdettiin rakentamaan uutta graafista ilmettä, joka näkyy esimerkiksi ravintolan opasteissa. Sanomalehtimäisiltä ruokalistoilta voi lukea tarinoita, jotka ovat savolaiseen tyyliin joko totta tai tarua sekä kuulumisia Muikkuterassin henkilökunnalta.

Muikkuterassille valittiin oma juomalasi, johon on painettu talon sijaintikoodi sekä veikeä muikku. Paikallisuus on pidetty mielessä myös yhteistyökumppaneita ja tuotteita valittaessa.

Pintamateriaaleista, sekä valaisin- ja kalustemaailmasta voi löytää viittauksia taustalla vaikuttaneisiin inspiraation lähteisiin ja savonlinnalaiseen mielenmaisemaan. Veikeä muikku on uinut ruokalistoilta graafisiin elementteihin, yhä vahvemmin osaksi tilan identiteettiä. Lattiamateriaaleissa laatoitus toistaa muikun eläväisiä suomuja, terassilaudoitus puolestaan vie ajatukset kesäiltaan mökkilaiturilla.
2020
Uudistuksen tavoitteena oli saada ravintola 2020-luvulle ja siinä onnistuttiin. Toinen iso tavoite oli saada tilasta lähes ympärivuotinen. Terassin aukioloaikoja on jatkettu syyskuun loppuun, kun se aikaisemmin suljettiin elokuun lopussa.

Tila päivitettiin vastaamaan tekniikaltaan ja muunneltavuudeltaan erilaisia tarpeita, mahdollistaen monipuolisen tapahtumatarjonnan. Terassin tapahtumia räätälöidään Savonlinnan kesäkalenteriin sopivaksi niin, että kaupungista löytyy kiinnostavaa ja mielekästä tekemistä koko terassikauden ajan. Terassille on tulossa mm. brunsseja, ulkoilma-leffailtoja, live-musiikkia paikallisten artistien esittämänä sekä rentoja DJ iltoja.
Muikkuterassilla nimensä mukaisesti pääosaa näyttelevät herkulliset, paikallisesti pyydetyt muikut. Asiakkaiden ehdoton suosikkiannos on Terassin muikkuannos, jossa on Rapion myllyn ruisjauhoissa leivitettyjä ja voissa rapeaksi paistettuja lähivesien muikkuja, raikasta salaattia ja yrtti-kesäperunoita.

Osuuskauppa Suur-Savon majoitus- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Kai Nurmi kertoo, että jo yksi toukokuinen viikko tänä kesänä ylsi viime vuoden koko toukokuun myyntiin. Kesäkuun myynti olikin jo kaksinkertainen viime vuoteen verrattuna ja samoihin lukuihin ylsi myös heinäkuu. Muikusta tuli kaupungin ykköspaikka.
Asiakkaat ovat rakastuneet uudistukseen, Muikun uudistus jatkaa hyvin koko Original Sokos Hotel Seurahuone Savonlinnan uudistusta. Työntekijät ovat ottaneet uudistuksen vastaan todella hyvin. Pelkästään työviihtyvyys parani merkittävästi, keittiössä kuumuus vähentyi merkittävästi ja tuli enemmän työskentelytilaa.

Olen lopputulokseen erittäin tyytyväinen ja ensimmäinen kesä on jo nyt näyttänyt kaupallisen menestyksen. Yksi toukokuun 2019 viikko saavutti koko toukokuun 2018 myynnin. Kesäkuun 2019 myynnit tuplaantuivat vuodesta 2018, ja heinäkuu samoin. Muikkuterassista on ehdottomasti tullut kaupungin ykköspaikka.

Tilasimme hyvää, mutta priimaa pukkasi!
Kai Nurmi
Osuuskauppa Suur-Savon matkailu- ja ravitsemiskaupan johtaja
info@pintodesign.fi

+358 40 571 5730
Ethän epäröi ottaa yhteyttä.
© 2022 Pinto Design
Hämeentie 11, 3. krs
00530 Helsinki
Nahkatehtaankatu 2
90130 Oulu
2022 © Pinto Design
Hämeentie 11, 3. krs
00530 Helsinki
Nahkatehtaankatu 2
90130 Oulu