Ajankohtaista

Savonlinnan legendaarisen Muikkuterassin uudistus kaksinkertaisti terassin myynnin

Savonlinnan Seurahuoneen Muikkuterassi Itä-Suomen kauneimmilla kattoterassinäkymillä koki tänä keväänä perusteellisen muodonmuutoksen. Raikkaassa ravintolailmeessä voi aistia tunnelmia kauppahallien kalatoreilta sekä kesämökkien laitureilta. Terassin muuttunut ilme ja palvelut moninkertaistivat edellisen kesän myyntiluvut ja toivat ravintolaan uusia, ihastuneita asiakkaita.

Muikkuterassi vie ajatukset kesäiltaan mökkilaiturilla

Original Sokos Hotel Seurahuone Savonlinnan 6. kerroksessa sijaitsevan kattoterassin ilme ja värimaailma ammentavat inspiraationsa Saimaalle avautuvista upeista näkymistä. Paikallisuus ja tarinankerronta olivat Muikkuterassin suunnittelun kulmakiviä. Tilasuunnittelun teki Pinto Design. Tarinallisuuden pohjalta lähdettiin rakentamaan uutta graafista ilmettä, joka näkyy esimerkiksi ravintolan opasteissa. Sanomalehtimäisiltä ruokalistoilta voi lukea tarinoita, jotka ovat savolaiseen tyyliin joko totta tai tarua sekä kuulumisia Muikkuterassin henkilökunnalta.

Muikkuterassille valittiin oma juomalasi, johon on painettu talon sijaintikoodi sekä veikeä muikku. Paikallisuus on pidetty mielessä myös yhteistyökumppaneita ja tuotteita valittaessa.

Pintamateriaaleista, sekä valaisin- ja kalustemaailmasta voi löytää viittauksia taustalla vaikuttaneisiin inspiraation lähteisiin ja savonlinnalaiseen mielenmaisemaan. Veikeä muikku on uinut ruokalistoilta graafisiin elementteihin, yhä vahvemmin osaksi tilan identiteettiä. Lattiamateriaaleissa laatoitus toistaa muikun eläväisiä suomuja, terassilaudoitus puolestaan vie ajatukset kesäiltaan mökkilaiturilla.

Rapeita muikkuja ja kesätapahtumia koko terassikauden ajan

Uudistuksen tavoitteena oli saada ravintola 2020-luvulle ja siinä onnistuttiin. Toinen iso tavoite oli saada tilasta lähes ympärivuotinen. Terassin aukioloaikoja on jatkettu syyskuun loppuun, kun se aikaisemmin suljettiin elokuun lopussa.

Tila päivitettiin vastaamaan tekniikaltaan ja muunneltavuudeltaan erilaisia tarpeita, mahdollistaen monipuolisen tapahtumatarjonnan. Terassin tapahtumia räätälöidään Savonlinnan kesäkalenteriin sopivaksi niin, että kaupungista löytyy kiinnostavaa ja mielekästä tekemistä koko terassikauden ajan. Terassille on tulossa mm. brunsseja, ulkoilma-leffailtoja, live-musiikkia paikallisten artistien esittämänä sekä rentoja DJ iltoja.

Muikkuterassilla nimensä mukaisesti pääosaa näyttelevät herkulliset, paikallisesti pyydetyt muikut. Asiakkaiden ehdoton suosikkiannos on Terassin muikkuannos, jossa on Rapion myllyn ruisjauhoissa leivitettyjä ja voissa rapeaksi paistettuja lähivesien muikkuja, raikasta salaattia ja yrtti-kesäperunoita.

Asiakkaat ovat rakastuneet uudistukseen

Osuuskauppa Suur-Savon majoitus- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Kai Nurmi kertoo, että jo yksi toukokuinen viikko tänä kesänä ylsi viime vuoden koko toukokuun myyntiin. Kesäkuun myynti olikin jo kaksinkertainen viime vuoteen verrattuna ja samoihin lukuihin ylsi myös heinäkuu. Muikusta tuli kaupungin ykköspaikka.

”Uudistus toi meille uusia asiakkaita, erityisesti ryhmäpuolella. Iloitsemme myös siitä, että kanta-asiakkaamme ovat rakastuneet uudistukseen ja viihtyvät terassilla”, Kai lisää tyytyväisenä. ”Keittiön puolella kuumuus vähentyi merkittävästi ja saimme enemmän työskentelytilaa, joten myös henkilöstön työviihtyvyys parani merkittävästi”, Kai iloitsee.

Jos kesäkohteena on Savonlinna, niin Muikkuterassi on ehdottomasti kokemisen arvoinen pysähdys maukkaine muikkuannoksineen! Muikkuterassi toivottaa jatkossakin kaikki vauvasta vaariin tervetulleiksi!

Lisätietoja hankkeesta antavat:

Kai Nurmi
Toimialajohtaja, Osuuskauppa Suur-Savo, majoitus- ja ravitsemiskauppa
kai.nurmi@sok.fi, 0400 942 141

Jukka Tuhkanen
Toimitusjohtaja, Pinto Design
jukka.tuhkanen@pintodesign.fi, 040 571 5730

Teksti: Peppi Kankkunen ja Anne Laakso, Pinto Design
Kuvat: Jami Ivanoff ja Petri Saarelainen