Neste K, Suomi

Projekti pähkinänkuoressa
Asiakas
Kesko
Sijainti
Koko Suomi
Vuosi
2015-
Valokuvat: Kuvio
Pinto aloitti vuonna 2015 Neste K -konseptin kehittämisen, joka laajeni myöhemmin konseptin toteuttamiseksi Neste K- huoltoasemille eri puolilla Suomea. Uuden konseptin ensimmäinen toteutuspaikka oli Tampereen Neste K Teiskontie. Nyt konseptin kehittyminen näkyy ympäri Suomea Neste K-asemilla.
Konsepti
Pinto vastasi Neste K- brändin graafisesta suunnittelusta, tilasuunnittelusta ja kalustesuunnittelusta sisältäen kaiken autopesuloista lautasliinoihin. Inspiraatiota ammennettiin vanhasta huoltoasemaromantiikasta, niin että kaupallisille viesteille jäisi mahdollisimman paljon tilaan. Tämän vuoksi konseptista rakennettiin neutraali ja muuntautumiskykyinen aitoja, rehellisiä materiaaleja, kuten puuta ja betonia hyödyntäen. Konseptiin kuuluvat vaaleat värit sekä puhdas ja selkeä ilme. Tavoitteena oli luoda tehokkaita ja viihtyisiä kokonaisuuksia, joissa asiakas voi viihtyä pitempään tai tulla pitämään lyhyen tauon matkan varrella.
Minulla on ollut ilo työskennellä Pinto Designin kanssa yhdessä Neste K -ketjun uudistamisprojektin kanssa. Vuoden 2015 loppupuolella alkanut yhteisen matkamme aikana olemme yhdessä työstäneet ensin kokonaan uuden Neste K -konseptin, jonka jälkeen sitä on lähdetty implementoimaan valtakunnallisesti lähes 70 asemaan tähän päivään mennessä. Viimeiset uudistetut asemat syntyvät vuoden 2019 alkupuolella.

Neste K -konseptin synnytys on vaatinut toimialaan perehtynyttä näkemyksellisyyttä sekä asiakkaan kuuntelemista ja ymmärtämistä. Toteutuksessa jokainen vanha liikenneasema on ollut omalta osaltaan vaativa projekti, missä sovittua konseptia on menestyksellisesti monistettu, unohtamatta ko. aseman omaa yksilöllisyyttä. Kokonaan uusien asemien tai lähes kokonaan uudelleen rakennettujen kohteiden tilasuunnittelu on ollut erinomaista.

Neste K -brändin rakentamisessa ja vahvistamisessa on ollut tärkeä ymmärtää kahden vahvan kokonaisuuden - Nesteen ja Keskon - yhteinen ilmeneminen. Samalla asemille on istutettu kokonaisuuteen mukaan vahvoja brändejä, kuten Burger King, Subway ja Kotipizza. Kaikkien näiden elementtien yhteensovittaminen on ollut Pinto Designin vastuulla.

Pinto Design on ollut esimerkillisen luotettava yhteistyötaho. Aikataulut sekä taloudelliset arviot ovat pitäneet sovitusti. Yhdessä on kriittisesti arvioitu projektin toteutumisen etenemistä ja tehty tarvittavia korjausliikkeitä, mikäli jokin asia ei olekaan toiminut odotetusti. Tekninen osaaminen sekä resurssointi on ollut myös erinomaista.

Lämpimästi suositella Pinto Designia suunnittelijatahoksi vaativiin projekteihin.
Mikko Paukkonen
Ketjujohtaja / Vice President
Neste K Service Station Stores
Kesko Päivittäistavararyhmä
info@pintodesign.fi

+358 40 571 5730
Ethän epäröi ottaa yhteyttä?
© 2022 Pinto Design
Hämeentie 11, 3. krs
00530 Helsinki
Nahkatehtaankatu 2
90130 Oulu
2022 © Pinto Design
Hämeentie 11, 3. krs
00530 Helsinki
Nahkatehtaankatu 2
90130 Oulu